WAR ON CANCER

WAR ON CANCER

Onormal celldelning – orsak eller verkan?

september 2018 | Av: Sebastian Hermelin

Under de senaste tre åren, sedan jag blev varse hur cancer kan påverka en människa, har jag funderat mycket kring sjukdomens uppkomst, vilka som drabbas, varför och självklart de behandlingar som finns tillgängliga.

WAR ON CANCER

Det är läge att sluta prata om initiativ

augusti 2018 | Av: Fabian Bolin

“Vilket fantastiskt initiativ, det här med WarOnCancer”.

Jag vet inte hur många gånger jag hört det genom året som vi varit verksamma. Initiativet, rörelsen, nätverket. Detta trots att vi varit tydliga med att vi är ett företag från dag ett.

WAR ON CANCER

Älskar du dig själv?

mars 2018 | Av: Fabian Bolin

"Älskar du dig själv?" En person som står mig mycket nära frågade mig det igår. Det var en sådan här "deep talk" kväll. Jag blev riktigt överraskad av frågan. Så ren och rakt på sak. Dock så svår att svara på. Jag var tvungen att verkligen tänka länge och hårt under ett par minuter.

WAR ON CANCER

Att starta ett företag kring en livshändelse

mars 2018 | Av: Sebastian Hermelin

Att tacka ja till något för att man har en "feeling" kan vara både bra och dåligt. Det är en impuls som ibland är oemotståndlig.

WAR ON CANCER

Mötet på Espresso House

januari 2018 | Av: Sebastian Hermelin

Under sensommaren 2015 åkte jag hem till Sverige för att hälsa på Fabian. Bloggen där Fabian delade med sig om sin cancerresa hade verkligen tagit fart

WAR ON CANCER

Dödsbeskedet och början på mitt nya liv

januari 2018 | Av: Fabian Bolin

Jag minns stunden efter att jag fick min diagnos väldigt klart och tydligt. De där få sekunderna efter att doktorn berättat att jag hade blodcancer, men innan de hade berättat att jag hade en chans att överleva.

WAR ON CANCER

Att få sin bästa väns cancerbesked

november 2017 | Av: Sebastian Hermelin

Jag och Fabian har varit bästa vänner sedan gymnasiet. Första gången vi sågs trodde jag inte att vi skulle bli vänner, jag tyckte att han hade en dryg uppsyn

WAR ON CANCER

Mitt liv innan cancern

november 2017 | Av: Fabian Bolin

Om någon berättade för mig för två år sedan, att du kommer att drabbas av leukemi och sedan se dig själv som en ”cancer warrior” som hjälper människor som drabbats över hela världen, så hade till och med jag tyckt att den personen verkade knäpp

Om Bloggen

Horizontbloggen är ett debattforum för aktuella läkemedelsrelaterade ämnen med målet att vara en aktiv del i läkemedelsdebatten och att samspela med olika intressenter för att bidra till ökad kunskap och ge underlag för faktabaserade förslag och beslut. Bloggen riktar sig främst till politiker, myndigheter, tjänstemän, patientföreträdare och andra beslutsfattare inom svensk hälso- och sjukvård, men även patienter och anhöriga.

 

Fabian Madelon is Business Control Function manager with responsibility for Nordics at Bristol Myers Squibb. He is married and father of a 10-year-old son and an 8-year-old-daughter. He has a rare form of cancer that was discovered in 2010 and which triggered major operations on three different organs over the past eight years.

He decided to be on a one-year leave of absence in 2018 with two objectives in mind. The first one is to better understand his disease and find ways to fight it. The second is to use his experience at the hospital to help other patients go through the trauma of major operations.

Sebastian Hermelin är medgrundare och Chief Operating Officer (COO) för WarOnCancer.com - en social plattform för alla som kämpar mot cancer – patienter, närstående och överlevare – med fokus på mental hälsa. Visionen med WarOnCancer är att förändra sjukvårdens arbete med mental hälsa och samarbeten har inletts med både Karolinska Sjukhuset samt Akademiska sjukhuset för att inkorporera plattformen som ett verktyg för vårdpersonal. Sebastian har en M.Sc i Industriell Ekonomi från KTH och har sedan början av 2017 flyttat hem från London där han tidigare jobbade inom 'fintech-sales’.
Mattias är disputerad hälsoekonom och har arbetat med utvärdering av läkemedel och medicinsk teknologi sedan 2012. Mattias arbetar under 2017 på Bristol-Myers Squibb med hälsoekonomi och introduktion av nya läkemedel i Norden. Mattias har en bakgrund som civilekonom och hans forskning på Linköping universitet har framförallt berört utvärderingar av behandlingar mot hjärtkärlsjukdomar, cancer och screeningprogram.

Kajsa Asp Jonson är legitimerad dietist, journalist och författare. Sedan tio år tillbaka driver hon eget företag med fokus på kommunikation och inspiration kring hälsa, goda matvanor och prevention.

 

Kajsa vill inspirera till ett skönare liv utan pekpinnar – en hållbar livsstil som dessutom gör att vi på kan leva friskare och längre, njuta av vår tid på jorden och samtidigt få de gemensamma resurserna att räcka till mer.

 

För mer information, se www.kajsaasp.se