Tillsammans kämpar vi mot cancer
september 2017 | LIVSSTIL | Av: Jeanette Thorell
Tillsammans kämpar vi mot cancer

Känner du någon som drabbats av cancer?

Det gör jag med! Cancer påverkar dom flesta av oss på något sätt. 2002 fick en nära anhörig till mig lungcancer. 2004 fick han besked att cancern hade spridit sig till hjärnan. Det blev en lyckad operation. Vi var och hälsade på honom på sjukhuset och redan 2 dagar senare satt han och fikade med oss med bandage på huvudet. Han var samma person som tidigare.

Sedan 2002 har han sedan gått på uppföljning som det heter inom sjukvården, och inför dessa besök är det dödsångest. En ständig oro att cancern spridit sig. Tyvärr har det varit fler tråkiga besked under årens gång bland annat med metastaser till binjurarna. Nu har det gått 15 år sedan han fick sin diagnos lungcancer och han LEVER! När han fick besked om att han fått lungcancer 2002, försökte jag få ett svar av läkaren, hur länge har han kvar? Läkaren sade jag kan inte svara på det, Jeanette. Så här i efterhand är vi så glada att vi inte fick ett svar.

Hopp är viktigt! Tid är viktigt!

Tillsammans kan vi bekämpa cancer!! Ingen förtjänar att få cancer! Därför gör jag denna cykling! Och är det något jag kan bidra med så är det min tid.

 

Jag är nu i Nice och kommer i morgon tillsammans med kollegor från Norden att cykla Country2Country4Cancer. I kväll tar vi emot våra italienska kollegor som lämnar stafettpinnen till team Norden. Vi börjar cykla i morgon. Den ena gruppen, Hope startar på morgonen. Den andra gruppen, Team inspiration består av följande grymma kollegor: Malin, Renée, Sari, Linda, Amir och mig själv! Efter 5 månaders träning är det nu upp till bevis. Jag är så sjukt stolt över detta team och att få vara med om detta. Nu undrar du säkert om detta är en tävling? Svaret är nej! Vi gör detta för cancerpatienter och för att samla in pengar som vi kommer skänka till cancerforskningen. Däremot måste jag nog medge att alla vi är tävlingsmänniskor och har pratat tider antal mil under många månader, men detta gör vi tillsammans som ett team!


Jeanette Thorell
Jeanette jobbar som som Key Account Manager på Bristol-Myers Squibb sedan 2015 med företagets cancerläkemedel. Hon är fältbaserad och har halva Sverige som distrikt. Jeanette är legitimerad sjuksköterska och har förutom akutsjukvård jobbat med lungcancerpatienter på Karolinska universitetsjukhuset.
- Läs mer
Om Bloggen

Horizontbloggen är ett debattforum för aktuella läkemedelsrelaterade ämnen med målet att vara en aktiv del i läkemedelsdebatten och att samspela med olika intressenter för att bidra till ökad kunskap och ge underlag för faktabaserade förslag och beslut. Bloggen riktar sig främst till politiker, myndigheter, tjänstemän, patientföreträdare och andra beslutsfattare inom svensk hälso- och sjukvård, men även patienter och anhöriga.

 

Fabian Madelon is Business Control Function manager with responsibility for Nordics at Bristol Myers Squibb. He is married and father of a 10-year-old son and an 8-year-old-daughter. He has a rare form of cancer that was discovered in 2010 and which triggered major operations on three different organs over the past eight years.

He decided to be on a one-year leave of absence in 2018 with two objectives in mind. The first one is to better understand his disease and find ways to fight it. The second is to use his experience at the hospital to help other patients go through the trauma of major operations.

Sebastian Hermelin är medgrundare och Chief Operating Officer (COO) för WarOnCancer.com - en social plattform för alla som kämpar mot cancer – patienter, närstående och överlevare – med fokus på mental hälsa. Visionen med WarOnCancer är att förändra sjukvårdens arbete med mental hälsa och samarbeten har inletts med både Karolinska Sjukhuset samt Akademiska sjukhuset för att inkorporera plattformen som ett verktyg för vårdpersonal. Sebastian har en M.Sc i Industriell Ekonomi från KTH och har sedan början av 2017 flyttat hem från London där han tidigare jobbade inom 'fintech-sales’.
Mattias är disputerad hälsoekonom och har arbetat med utvärdering av läkemedel och medicinsk teknologi sedan 2012. Mattias arbetar under 2017 på Bristol-Myers Squibb med hälsoekonomi och introduktion av nya läkemedel i Norden. Mattias har en bakgrund som civilekonom och hans forskning på Linköping universitet har framförallt berört utvärderingar av behandlingar mot hjärtkärlsjukdomar, cancer och screeningprogram.

Kajsa Asp Jonson är legitimerad dietist, journalist och författare. Sedan tio år tillbaka driver hon eget företag med fokus på kommunikation och inspiration kring hälsa, goda matvanor och prevention.

 

Kajsa vill inspirera till ett skönare liv utan pekpinnar – en hållbar livsstil som dessutom gör att vi på kan leva friskare och längre, njuta av vår tid på jorden och samtidigt få de gemensamma resurserna att räcka till mer.

 

För mer information, se www.kajsaasp.se