Jeanette Thorell cyklar C2C4C
september 2017 | LIVSSTIL | Av: Jeanette Thorell
Jeanette Thorell cyklar C2C4C

Jeanette jobbar som som Key Account Manager på Bristol-Myers Squibb sedan 2015 med företagets cancerläkemedel. Hon är fältbaserad och har halva Sverige som distrikt. Jeanette är legitimerad sjuksköterska och har förutom akutsjukvård jobbat med lungcancerpatienter på Karolinska universitetsjukhuset. Jeanette kommer att blogga om sitt äventyr Country 2 Country 4 Cancer – ett cykellopp mot cancer som anordnas av Bristol-Myers Squibb, Europa och som går av stapeln den 14 september. Nedräkningen har börjat… Följ henne här!

Varför gör jag detta?

Vi känner väl alla någon som drabbats av cancer!

Ingen väljer själv att få cancer och ingen förtjänar att få denna hemska sjukdom. För den är verkligen hemsk. Jag har också nära anhöriga som drabbats av cancer. En av dom lever fortfarande och vi kämpar tillsammans! Snacka om att han är en riktigt fighter. Jag har jobbat med cancerpatienter som sjuksköterska men det är en helt annan sak att vara anhörig och ”sitta på andra sidan”. Något som man aldrig ska ta bort från den som drabbas av cancer och dess familj är Hopp och Tid. Jag skulle även vilja lägga till ett tredje ord och det är kämpa! Ge dig aldrig!

Så varför gör jag detta?

Jag gör detta för att cancer påverkar oss alla!

Först och främst kommer jag inte att göra detta själv! Jag kommer cykla detta välgörenhetslopp mot cancer tillsammans med fantastiska kollegor. Tid är något jag har, och kan jag göra något för att öka medvetenheten gällande cancer och samla in pengar för välgörenhet så är det självklart! Pengarna kommer vi, Bristol-Myers Squibb, att skänka till en organisation, UICC, (Union for international cancer control), som jobbar med patienter och deras familjer som drabbats av cancer. Dessutom får jag mycket energi av att träna!

Träningsinsats

Jag fick information i April att ladda hem en träningsapp som heter TrainingPeaks och sedan var det bara att köra. Det har varit träning i princip varje dag, utom fredagar, då är det vilodag. Jag har nog aldrig tränat så här mycket som jag gör nu. Vilken energi jag får!!!

Jag började träna i April för att förbereda mig inför cyklingen i mitten av september. Träningen omfattade både konditionsträning samt styrketränaing. Även en och annan tennislektion letade sig in i träningsschemat! I maj började jag cykla racercykel för första gången, jag som endast cyklat 3-växlad damcykel tidigare. Lite annorlunda att börja köra racer med clips. En gång i tiden var jag spinninginstruktör och då använda jag förvisso clips, men då satt jag helt stilla på cykeln. Fördelen med att vara instruktör var att då kunde jag även gå av cykeln och ”peppa kunderna” om jag själv blev för trött. Det kan jag inte nu!

Jag har loggat en del av mina träningpass i Sportstracker. Det har blivit ca 1945 km hittills. Batterierna i mobilen brukar lägga av efter 3-4 timmars cykling så därför är inte allt loggat. Jag är rätt sugen på att köpa en bra träningsklocka. Om du vill följa mig så sök mig i Sportstracker.

Jag kan verkligen rekommendera alla att börja cykla – vilken fantastisk träningsform och dessutom en väldigt social umgängesform, om man är några stycken.

Vilka är cyklisterna?

Vi deltagare är nybörjare, som har förbundit oss till 5 månaders intensiv träning för att kunna genomföra denna cykling i september.

Det här är andra året som Bristol-Myers Squibb ordnar denna cykeltur. Den går av stapeln 8:e september 2017 och kommer vara i 18 dagar. Totalt kommer 78 europeiska kollegor från Bristol-Myers Squibb cykla i 6 olika landsteam och varje grupp kommer att cykla i 3 dagar.

lyssna på podcast med Jeanette Thorell

Jeanette Thorell
Jeanette jobbar som som Key Account Manager på Bristol-Myers Squibb sedan 2015 med företagets cancerläkemedel. Hon är fältbaserad och har halva Sverige som distrikt. Jeanette är legitimerad sjuksköterska och har förutom akutsjukvård jobbat med lungcancerpatienter på Karolinska universitetsjukhuset.
- Läs mer
Om Bloggen

Horizontbloggen är ett debattforum för aktuella läkemedelsrelaterade ämnen med målet att vara en aktiv del i läkemedelsdebatten och att samspela med olika intressenter för att bidra till ökad kunskap och ge underlag för faktabaserade förslag och beslut. Bloggen riktar sig främst till politiker, myndigheter, tjänstemän, patientföreträdare och andra beslutsfattare inom svensk hälso- och sjukvård, men även patienter och anhöriga.

 

Fabian Madelon is Business Control Function manager with responsibility for Nordics at Bristol Myers Squibb. He is married and father of a 10-year-old son and an 8-year-old-daughter. He has a rare form of cancer that was discovered in 2010 and which triggered major operations on three different organs over the past eight years.

He decided to be on a one-year leave of absence in 2018 with two objectives in mind. The first one is to better understand his disease and find ways to fight it. The second is to use his experience at the hospital to help other patients go through the trauma of major operations.

Kajsa Asp Jonson är legitimerad dietist, journalist och författare. Sedan tio år tillbaka driver hon eget företag med fokus på kommunikation och inspiration kring hälsa, goda matvanor och prevention.

 

Kajsa vill inspirera till ett skönare liv utan pekpinnar – en hållbar livsstil som dessutom gör att vi på kan leva friskare och längre, njuta av vår tid på jorden och samtidigt få de gemensamma resurserna att räcka till mer.

 

För mer information, se www.kajsaasp.se

Sebastian Hermelin är medgrundare och Chief Operating Officer (COO) för WarOnCancer.com - en social plattform för alla som kämpar mot cancer – patienter, närstående och överlevare – med fokus på mental hälsa. Visionen med WarOnCancer är att förändra sjukvårdens arbete med mental hälsa och samarbeten har inletts med både Karolinska Sjukhuset samt Akademiska sjukhuset för att inkorporera plattformen som ett verktyg för vårdpersonal. Sebastian har en M.Sc i Industriell Ekonomi från KTH och har sedan början av 2017 flyttat hem från London där han tidigare jobbade inom 'fintech-sales’.
Mattias är disputerad hälsoekonom och har arbetat med utvärdering av läkemedel och medicinsk teknologi sedan 2012. Mattias arbetar under 2017 på Bristol-Myers Squibb med hälsoekonomi och introduktion av nya läkemedel i Norden. Mattias har en bakgrund som civilekonom och hans forskning på Linköping universitet har framförallt berört utvärderingar av behandlingar mot hjärtkärlsjukdomar, cancer och screeningprogram.