C2C4C cykling dag 3
september 2017 | LIVSSTIL | Av: Jeanette Thorell
C2C4C cykling dag 3

Gallargues-le-Monteux till Girona

Vi klarade det! Och vi gjorde det tillsammans! Idag vill jag beskriva dagen med 5 ord: glädje, svett, kämpaglöd, smärta och slutligen kom tårarna när vi kom fram till målet i Girona!

Idag har vi cyklat från Gallargues-le-Monteux till Girona. Totalt blev det 110 tuffa km med en uppförsbacke i slutet som var 6 km lång och väldigt brant. När vi cyklade i denna branta backe tänkte vi på anledningen varför vi gör detta när det var som jobbigast, och jag tror att alla hade någon speciell person i åtanke. Min kollega Malin Persson, vet jag hade det. Här kommer några av Malins tankar varför hon är med om detta cykellopp, Country2Country4Cancer:

"Jag har en nära vän vars familj drabbats av cancer. När jag har följt denna familjs kamp mot cancer så inser jag att varje dag räknas. Tid är inget som tas för givet och varje minut är viktig. Det är hela syftet med Country2Country4Cancer - att hjälpa cancerdrabbade och deras familjer".

Ikväll lämnar vi över stafettpinnen till våra spanska kollegor som fortsätter resan med Country2Country4Cancer. Kampen mot cancer slutar inte här utan fortsätter när vi kommer hem till Sverige. Tack Bristol-myers Squibb för att jag & mina fantastiska kollegor fick uppleva detta. I morgon flyger vi hem och det med många fina minnen!

Fortsätt kämpa mot cancer!

C2C4C cykling dag 3
lyssna på podcast med Jeanette Thorell om dag 3

Jeanette Thorell
Jeanette jobbar som som Key Account Manager på Bristol-Myers Squibb sedan 2015 med företagets cancerläkemedel. Hon är fältbaserad och har halva Sverige som distrikt. Jeanette är legitimerad sjuksköterska och har förutom akutsjukvård jobbat med lungcancerpatienter på Karolinska universitetsjukhuset.
- Läs mer
Om Bloggen

Horizontbloggen är ett debattforum för aktuella läkemedelsrelaterade ämnen med målet att vara en aktiv del i läkemedelsdebatten och att samspela med olika intressenter för att bidra till ökad kunskap och ge underlag för faktabaserade förslag och beslut. Bloggen riktar sig främst till politiker, myndigheter, tjänstemän, patientföreträdare och andra beslutsfattare inom svensk hälso- och sjukvård, men även patienter och anhöriga.

 

Fabian Madelon is Business Control Function manager with responsibility for Nordics at Bristol Myers Squibb. He is married and father of a 10-year-old son and an 8-year-old-daughter. He has a rare form of cancer that was discovered in 2010 and which triggered major operations on three different organs over the past eight years.

He decided to be on a one-year leave of absence in 2018 with two objectives in mind. The first one is to better understand his disease and find ways to fight it. The second is to use his experience at the hospital to help other patients go through the trauma of major operations.

Sebastian Hermelin är medgrundare och Chief Operating Officer (COO) för WarOnCancer.com - en social plattform för alla som kämpar mot cancer – patienter, närstående och överlevare – med fokus på mental hälsa. Visionen med WarOnCancer är att förändra sjukvårdens arbete med mental hälsa och samarbeten har inletts med både Karolinska Sjukhuset samt Akademiska sjukhuset för att inkorporera plattformen som ett verktyg för vårdpersonal. Sebastian har en M.Sc i Industriell Ekonomi från KTH och har sedan början av 2017 flyttat hem från London där han tidigare jobbade inom 'fintech-sales’.

Kajsa Asp Jonson är legitimerad dietist, journalist och författare. Sedan tio år tillbaka driver hon eget företag med fokus på kommunikation och inspiration kring hälsa, goda matvanor och prevention.

 

Kajsa vill inspirera till ett skönare liv utan pekpinnar – en hållbar livsstil som dessutom gör att vi på kan leva friskare och längre, njuta av vår tid på jorden och samtidigt få de gemensamma resurserna att räcka till mer.

 

För mer information, se www.kajsaasp.se

Mattias är disputerad hälsoekonom och har arbetat med utvärdering av läkemedel och medicinsk teknologi sedan 2012. Mattias arbetar under 2017 på Bristol-Myers Squibb med hälsoekonomi och introduktion av nya läkemedel i Norden. Mattias har en bakgrund som civilekonom och hans forskning på Linköping universitet har framförallt berört utvärderingar av behandlingar mot hjärtkärlsjukdomar, cancer och screeningprogram.