Spin of Hope
mars 2017 | POLICY & GOVERNMENT AFFAIRS | Av: Pontus Lindvall
Spin of Hope

Lördag 25 mars gick ett av årets viktigaste träningsevent av stapeln. Jag var med. Var du?

Det jag menar är välgörenhetseventet Spin of Hope som anordnas varje år av Barncancerfonden ihop med en mängd arrangörer på olika orter runt om i landet, bland dem mitt lokala gym som hade trängt ihop 60 spinningcyklar i ett stort och efter ett tag väldigt varmt rum.

Det funkar så att man hyr en cykel och sätter ihop ett team som ska hålla tramporna snurrande från morgon till kväll. Hos oss hade vi fått ihop ett gäng av de som bor i närområdet. Man betalar en hyra för cykeln som delas mellan de som är med och man kan förstås också ge ytterligare pengar i gåva om man vill. Själv får man träning och svetten är för en god sak.

Syftet är att stödja och hjälpa cancerdrabbade barn och deras familjer genom att samla in pengar som kommer de drabbade tillgodo via Barncancerfonden. Spin of Hope 2017 samlade enligt Barncancerfondens hemsida in över 5 miljoner kronor.

Låt oss hoppas att de pengarna skapar hopp för många familjer med sjuka barn. För många former av barncancer går det numera att förmedla gott hopp, t.ex. har stora framsteg gjorts vid behandling av barn med blodcancer vilket du kan läsa om här https://www.bms.se/horizont/Blodcancer/Har-raddas-barn-med-leukemi/

Jag blir ofta imponerad över viljan som finns att bidra i olika välgörenhetsevent. Vilja räcker långt, men vid svåra sjukdomar inte hela vägen. Om enbart vilja hade räckt för att besegra cancer och om Spin of Hope är en indikation på vilja, så är jag övertygad om att cancern hade varit chanslös!

Om du inte var med i år, kom ihåg det till nästa år!

Pontus Lindvall
Pontus har arbetat på BMS i mer än 10 år och har fram till nyligen sysslat med sådant som kretsar kring samhällskontakter och att arbeta i det tidiga skedet vid introduktion av nya läkemedel. Pontus började jobba i branschen för närmare 20 år sedan och säger såhär om sitt jobb: ”Att jobba på BMS känns extra bra när jag känner att jag har varit med och gjort skillnad för att svenska patienter med svåra sjukdomar får tillgång till innovativa läkemedel som kan hjälpa dem i kampen mot sjukdomen. Jag är mycket engagerad i mitt jobb som jag upplever som väldigt meningsfullt.” Pontus bloggar om ämnen som är relaterade till hans arbetsuppgifter.
- Läs mer
Om Bloggen

Horizontbloggen är ett debattforum för aktuella läkemedelsrelaterade ämnen med målet att vara en aktiv del i läkemedelsdebatten och att samspela med olika intressenter för att bidra till ökad kunskap och ge underlag för faktabaserade förslag och beslut. Bloggen riktar sig främst till politiker, myndigheter, tjänstemän, patientföreträdare och andra beslutsfattare inom svensk hälso- och sjukvård, men även patienter och anhöriga.

 

Sebastian Hermelin är medgrundare och Chief Operating Officer (COO) för WarOnCancer.com - en social plattform för alla som kämpar mot cancer – patienter, närstående och överlevare – med fokus på mental hälsa. Visionen med WarOnCancer är att förändra sjukvårdens arbete med mental hälsa och samarbeten har inletts med både Karolinska Sjukhuset samt Akademiska sjukhuset för att inkorporera plattformen som ett verktyg för vårdpersonal. Sebastian har en M.Sc i Industriell Ekonomi från KTH och har sedan början av 2017 flyttat hem från London där han tidigare jobbade inom 'fintech-sales’.

Kajsa Asp Jonson är legitimerad dietist, journalist och författare. Sedan tio år tillbaka driver hon eget företag med fokus på kommunikation och inspiration kring hälsa, goda matvanor och prevention.

 

Kajsa vill inspirera till ett skönare liv utan pekpinnar – en hållbar livsstil som dessutom gör att vi på kan leva friskare och längre, njuta av vår tid på jorden och samtidigt få de gemensamma resurserna att räcka till mer.

 

För mer information, se www.kajsaasp.se

Fabian Madelon is Business Control Function manager with responsibility for Nordics at Bristol Myers Squibb. He is married and father of a 10-year-old son and an 8-year-old-daughter. He has a rare form of cancer that was discovered in 2010 and which triggered major operations on three different organs over the past eight years.

He decided to be on a one-year leave of absence in 2018 with two objectives in mind. The first one is to better understand his disease and find ways to fight it. The second is to use his experience at the hospital to help other patients go through the trauma of major operations.

Mattias är disputerad hälsoekonom och har arbetat med utvärdering av läkemedel och medicinsk teknologi sedan 2012. Mattias arbetar under 2017 på Bristol-Myers Squibb med hälsoekonomi och introduktion av nya läkemedel i Norden. Mattias har en bakgrund som civilekonom och hans forskning på Linköping universitet har framförallt berört utvärderingar av behandlingar mot hjärtkärlsjukdomar, cancer och screeningprogram.