Jag ville vinna VM i cancerbehandling
Jag ville vinna VM i cancerbehandling
januari 2018 | FLÄCKFRITT

I det andra patientavsnittet hör vi SVT-profilen Katarina Hultlings historia. När hon drabbades av bröstcancer bestämde hon sig för att vinna VM i cancerbehandling. Hon gick på alla möten som erbjöds, tackade ja till all information och hjälp hon kunde få från sjukvården och var inte sen med att berätta för sin omgivning vad som pågick. Hör henne prata om sin cellgiftsbehandling och livet efter friskförklaringen.

HUDCANCER
Fläckfritt
Horizont # 9 | 2018 juni

Varje år får 4 000 personer malignt melanom, den farligaste formen av hudcancer och den snabbast ökande cancerdiagnosen i Sverige. Hos ungefär 15 procent har tumören hunnit sprida sig i kroppen och till för några år sedan innebar det ofta en dödsdom. Nu är scenariot det omvända. De flesta överlever länge, bland annat med hjälp av immunterapi. Vi har träffat några av dem som varit med på en resa som de beskriver som en revolution. Men det bästa är förstås att vi slipper bli sjuka, med prevention och tidig upptäckt kan vi stoppa cancern i tid.

Om podden

Horizont Podcast erbjuder den som hellre vill lyssna en serie inlästa artiklar från tidningen Horizont samt korta avsnitt med intervjuer och fakta. Nya avsnitt publiceras kontinuerligt och kan lyssnas på här eller via någon poddtjänst.
Sök efter Horizont Podcast på exempelvis iTunes.

Prenumerera på nästa nummer

Få nästa nummer av Horizont i din brevlåda eller inkorg.

Få nästa nummer av Horizont i din brevlåda eller inkorg.

Prenumerera nu!