”Titta in i patienten”
”Titta in i patienten”
februari 2019 | PRECISIONSMEDICIN

På senare år har det utvecklats cancerläkemedel som har potential att bidra till ökad långtidsöverlevnad jämfört med tidigare terapier. Men kunskapen om vem som kommer att svara på en viss behandling är fortfarande bristfällig.

Resultatet blir att vissa får god effekt och mår bra under behandlingen, medan andra inte blir hjälpta och i värsta fall får enbart biverkningar. Behovet att oftare än i dag lyckas välja rätt behandling till rätt patient kvarstår. Kan vi göra mer för att öka träffsäkerheten? Ja, det kan vi – genom precisionsmedicin.

PRECISIONSMEDICIN
Spiralens ledtråd
Horizont # 10 | 2019 februari

Rätt behandling till rätt patient. Det kallas precisionsmedicin och är framtidens cancervård. De senaste åren har den medicinska och tekniska utvecklingen öppnat dörren till behandlingar som skräddarsys utifrån information i våra gener. Sådan individualiserad cancervård kan förlänga liv och leda till bättre behandlingsresultat. Nu förbereder sig Sverige för ett paradigmskifte.

Om podden

Horizont Podcast erbjuder den som hellre vill lyssna en serie inlästa artiklar från tidningen Horizont samt korta avsnitt med intervjuer och fakta. Nya avsnitt publiceras kontinuerligt och kan lyssnas på här eller via någon poddtjänst.
Sök efter Horizont Podcast på exempelvis iTunes.

Prenumerera på nästa nummer

Få nästa nummer av Horizont i din brevlåda eller inkorg.

Få nästa nummer av Horizont i din brevlåda eller inkorg.

Prenumerera nu!