GMS bygger framtid ens infrastruktur
GMS bygger framtid ens infrastruktur
februari 2019 | PRECISIONSMEDICIN

Sedan 2017 bygger Genomic Medicine Sweden en infrastruktur som ska ta Sverige till en världsledande position inom precisionsmedicin. Initiativet genomförs i samarbete med flera olika samhällsaktörer. – En framgångsfaktor för Sverige är att initiativet har tagits av eldsjälar i sjukvården säger Richard Rosenquist Brandell, professor i klinisk genetik och ordförande i ledningsgruppen för GMS.

PRECISIONSMEDICIN
Spiralens ledtråd
Horizont # 10 | 2019 februari

Rätt behandling till rätt patient. Det kallas precisionsmedicin och är framtidens cancervård. De senaste åren har den medicinska och tekniska utvecklingen öppnat dörren till behandlingar som skräddarsys utifrån information i våra gener. Sådan individualiserad cancervård kan förlänga liv och leda till bättre behandlingsresultat. Nu förbereder sig Sverige för ett paradigmskifte.

Om podden

Horizont Podcast erbjuder den som hellre vill lyssna en serie inlästa artiklar från tidningen Horizont samt korta avsnitt med intervjuer och fakta. Nya avsnitt publiceras kontinuerligt och kan lyssnas på här eller via någon poddtjänst.
Sök efter Horizont Podcast på exempelvis iTunes.

Prenumerera på nästa nummer

Få nästa nummer av Horizont i din brevlåda eller inkorg.

Få nästa nummer av Horizont i din brevlåda eller inkorg.

Prenumerera nu!