Vårdstruktur med patienten i centrum med Kalle Conneryd Lundgren och Mats Tyrstrup
Vårdstruktur med patienten i centrum med Kalle Conneryd Lundgren och Mats Tyrstrup
augusti 2020 | PRECISIONSMEDICIN

Vården är i skriande behov av läkare, sjuksköterskor och barnmorskor för att säkra välfärden, idag och imorgon. Men inte bara det. Teknik och innovationer behöver komplettera och ersätta vårdplatser och personal om framtidens vård ska räcka för alla och tillgodose kommande behov – men var har vi patienten i allt detta? Vi talar ständigt om personcentrerad vård, men finns det något som heter personcentrerad organisation?

Med Kalle Conneryd Lundgren, överläkare och operativ direktör på Karolinska Universitetssjukhuset, samt Mats Tyrstrup, organisationsforskare, docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan och forskningsledare på stiftelsen Leading Health Care.

Om podden

Hälso- och sjukvården står inför ett paradigmskifte. Med precisionsmedicin, gendata och AI förändras sättet att diagnosticera och behandla. Vilka möjligheter och hinder står vi inför? Och vad innebär det för patienten, vården och samhället? Precisionspodden utforskar ämnet precisionsmedicin genom samtal med Sveriges visionära entreprenörer, forskare, politiker och patienter. Följ med Anna Johansson till medicinens framkant där utmaningarna är enorma och möjligheterna stora.