Från kod till vård med Per Sikora
Från kod till vård med Per Sikora
september 2020 | PRECISIONSMEDICIN

För att skapa förändring behövs oliktänkare, entreprenörer och sådana som ifrågasätter status quo. Men hur mycket av sådant tillåts när vården ska utvecklas? Detta avsnitt handlar om disruptors i branschen och varför det pratas så mycket om life science inom vården men nästan inget om data science. Var kommer datasjöarna in i bilden och hur ska de leda till mer och bättre hälsa och därmed få dig och mig att må bättre och förhoppningsvis även längre?

Gäst: Per Sikora,  förste ingenjör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, forskare Sahlgrenska Akademin och sitter i ledningsgruppen för Genomic Medicine Sweden (GMS).

Om podden

Hälso- och sjukvården står inför ett paradigmskifte. Med precisionsmedicin, gendata och AI förändras sättet att diagnosticera och behandla. Vilka möjligheter och hinder står vi inför? Och vad innebär det för patienten, vården och samhället? Precisionspodden utforskar ämnet precisionsmedicin genom samtal med Sveriges visionära entreprenörer, forskare, politiker och patienter. Följ med Anna Johansson till medicinens framkant där utmaningarna är enorma och möjligheterna stora.