Avsnitt 13: Vårdstruktur med patienten i centrum med Kalle Conneryd Lundgren och Mats Tyrstrup
Avsnitt 13: Vårdstruktur med patienten i centrum med Kalle Conneryd Lundgren och Mats Tyrstrup
augusti 2020 | PRECISIONSMEDICIN

Vården är i skriande behov av läkare, sjuksköterskor och barnmorskor för att säkra välfärden, idag och imorgon. Men inte bara det. Teknik och innovationer behöver komplettera och ersätta vårdplatser och personal om framtidens vård ska räcka för alla och tillgodose kommande behov – men var har vi patienten i allt detta? Vi talar ständigt om personcentrerad vård, men finns det något som heter personcentrerad organisation?

Med Kalle Conneryd Lundgren, överläkare och operativ direktör på Karolinska Universitetssjukhuset, samt Mats Tyrstrup, organisationsforskare, docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan och forskningsledare på stiftelsen Leading Health Care.

Om podden

I Horizont Dialog bjuder Bristol Myers Squibb in till samtal om viktiga hälso- och sjukvårdsfrågor, där dagens och morgondagens lösningar diskuteras med intressanta gäster. Horizont Dialog syftar till att lyfta innovativa, värdeskapande och patientnära idéer och skapa spännande möten och samtal. Genom ökad kunskap, inspiration och en lösningsorienterad dialog kan alla gemensamt bidra till långsiktig hållbarhet inom svensk hälso- och sjukvård.