Avsnitt 16: Från kod till vård med Per Sikora
Avsnitt 16: Från kod till vård med Per Sikora
september 2020 | PRECISIONSMEDICIN

För att skapa förändring behövs oliktänkare, entreprenörer och sådana som ifrågasätter status quo. Men hur mycket av sådant tillåts när vården ska utvecklas? Detta avsnitt handlar om disruptors i branschen och varför det pratas så mycket om life science inom vården men nästan inget om data science. Var kommer datasjöarna in i bilden och hur ska de leda till mer och bättre hälsa och därmed få dig och mig att må bättre och förhoppningsvis även längre?

Gäst: Per Sikora,  förste ingenjör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, forskare Sahlgrenska Akademin och sitter i ledningsgruppen för Genomic Medicine Sweden (GMS).

Om podden

I Horizont Dialog bjuder Bristol Myers Squibb in till samtal om viktiga hälso- och sjukvårdsfrågor, där dagens och morgondagens lösningar diskuteras med intressanta gäster. Horizont Dialog syftar till att lyfta innovativa, värdeskapande och patientnära idéer och skapa spännande möten och samtal. Genom ökad kunskap, inspiration och en lösningsorienterad dialog kan alla gemensamt bidra till långsiktig hållbarhet inom svensk hälso- och sjukvård.