Precisionspodden

PRECISIONSMEDICIN

Avsnitt 7: Precisionsmedicin - Vägen till demokrati inom hälso- och sjukvård? - KORTAVSNITT

maj 2020

KORTAVSNITT: I en poddinspelning inför publik under Almedalsveckan 2019 utforskar vi precisionsmedicinens möjligheter och hinder för ett samhälle där delad hälsodata inte bara kan stärka demokratin utan troligtvis också kan rädda liv.

PRECISIONSMEDICIN

Avsnitt 1: Den medicinska förvandlingen med Richard Rosenquist Brandell - KORTAVSNITT

maj 2020

KORTAVSNITT: Richard Rosenquist Brandell, professor i klinisk genetik på Karolinska institutet och överläkare vid Karolinska universitetssjukhuset guidar oss i den medicinska förvandlingen i ett försök att tyda kartan över det nya landskapet.

PRECISIONSMEDICIN

Avsnitt 2: Precisionsmedicinens etiska utmaningar med Mouna Esmaeilzadeh - KORTAVSNITT

maj 2020

KORTAVSNITT: I ett samtal med Mouna Esmaeilzadeh, neuroforskare och entreprenör, djupdyker vi i de etiska utmaningarna som precisionsmedicin kan innebära.

PRECISIONSMEDICIN

Avsnitt 12: Bonusavsnitt – Medicin utan gränser med Nicholas Backman

april 2020

Möt Nicholas ”Nico”  Backman, Worldwide Access Strategy Lead på Bristol Myers Squibb, som arbetar för att cancerbehandlingar ska nå patienter runtom i världen och möta de höga krav och kriterier som myndigheter och betalare ställer. Nico och Anna samtalar om tillgången till behandlingar för svenska patienter i ett globalt perspektiv, vad som är viktigt för att sätta Sverige på den internationella läkemedelskartan och beskriver hur det är att som svensk flytta över Atlanten och börja ett nytt liv i USA. Även kostcirkeln inbegrips, vilket är ett begrepp som har många applikationer, fungerar gränslöst och som står sig över tid. Varmt välkomna till detta bonusavsnitt!

PRECISIONSMEDICIN

Avsnitt 11: Säsongsavslutning

december 2019

Höjdpunkter och tillbakablickar från de första 10 avsnitten med Anna Johansson och Jessica Lundström.

Om podden

Hälso- och sjukvården står inför ett paradigmskifte. Med precisionsmedicin, gendata och AI förändras sättet att diagnosticera och behandla. Vilka möjligheter och hinder står vi inför? Och vad innebär det för patienten, vården och samhället? I tio avsnitt utforskar Precisionspodden ämnet genom samtal med Sveriges visionära entreprenörer, forskare, politiker och patienter. Följ med Anna Johansson till medicinens framkant där utmaningarna är enorma och möjligheterna stora.

För frågor om produktionen eller inspel om nya ämnen och gäster, hör av dig till precisionspodden@bms.com