Precisionspodden

PRECISIONSMEDICIN

Avsnitt 11: Säsongsavslutning

december 2019

Höjdpunkter och tillbakablickar från de första 10 avsnitten med Anna Johansson och Jessica Lundström.

PRECISIONSMEDICIN

Avsnitt 10: Medicin mellan filosofi och ekonomi med Emma Medin

november 2019

Sjukvården lever i en paradox: nya läkemedel kan bedömas som effektiva men tas ändå inte in i sjukvården av ekonomiska skäl. Hur ska den knuten lösas? I detta avsnitt gästar Emma Medin från Parexel Access Consulting podden och hjälper oss att bena ut problematiken kring synen på läkemedel, bot och finansiering. Emma är läkaren som valde att börja arbeta med hälsoekonomi och har lång erfarenhet av att arbeta med olika typer av hälsoekonomiska analyser i gränslandet mellan akademi, myndigheter och näringsliv. Samtalet leds av Anna Johansson och Christoffer Holmberg på Bristol-Myers Squibb.

PRECISIONSMEDICIN

Avsnitt 9: Innovation möter klinisk vardag med Daniel Forslund

november 2019

Hur kan vi öka möjligheten att kunskap som genereras i en region kommer alla Sveriges patienter till gagn? Det finns flaskhalsar och nu måste vi hitta sätt att ta oss förbi dem via samverkan. I detta avsnitt möter vi Daniel Forslund och pratar om hur morgondagens sjukvårdsorganisation behöver se ut för att kunna leverera skräddarsydd behandling och inte ”one size fits all”. Daniel Forslund är biträdande Regionråd för Liberalerna i Region Stockholm med ansvar för bl.a. innovation, digitalisering, eHälsa, informationssäkerhet, kvalitetsregister, life science och vårdexport samt ordförande för SKL:s beredning för digitalisering.

PRECISIONSMEDICIN

Avsnitt 8: Den politiska pulsen med Marie Morell

oktober 2019

Vilken roll spelar politiken i utvecklingen av precisionsmedicin? Hur ser den politiska viljan ut i tider av stigande kostnader och förändrade vårdsystem? Är precisionsmedicin mer en fråga om rätt och fel än höger och vänster i politiken? Och hur manövrerar vi så att framtidens vård inte blir orättvis? I det åttonde avsnittet av Precisionspodden för vi ett samtal med Marie Morell, ordförande för SKL:s sjukvårdsdelegation och även rankad som en av de mäktigaste personerna inom svensk sjukvård.

PRECISIONSMEDICIN

Avsnitt 7: Precisionsmedicin - Vägen till demokrati inom hälso- och sjukvård?

september 2019

I en poddinspelning inför publik under Almedalsveckan 2019 utforskar vi precisionsmedicinens möjligheter och hinder för ett samhälle där delad hälsodata inte bara kan stärka demokratin utan troligtvis också kan rädda liv.

Om podden

Hälso- och sjukvården står inför ett paradigmskifte. Med precisionsmedicin, gendata och AI förändras sättet att diagnosticera och behandla. Vilka möjligheter och hinder står vi inför? Och vad innebär det för patienten, vården och samhället? I tio avsnitt utforskar Precisionspodden ämnet genom samtal med Sveriges visionära entreprenörer, forskare, politiker och patienter. Följ med Anna Johansson till medicinens framkant där utmaningarna är enorma och möjligheterna stora.

För frågor om produktionen eller inspel om nya ämnen och gäster, hör av dig till precisionspodden@bms.com